ADEMTHERAPIE

Zonder adem geen leven! Maar de kwaliteit van je leven is ook belangrijk. Daar komt je manier van ademen om de hoek kijken. Het gaat er dus niet alleen om dát je ademt, maar ook hóe je ademt.

Te veel, te snel, oppervlakkig, onregelmatig, ingehouden of zelfs het gevoel hebben soms helemaal niet te ademen….herkenbaar? Je hebt het misschien niet altijd door, maar je manier van ademen heeft veel invloed op hoe je je voelt. Heb je aan het eind van de dag bijvoorbeeld weinig energie? Dan is de kans groot dat je ademhaling niet optimaal genoeg was.

Ademtherapie voor gezonde ademgewoontes

Een ongezonde ademhaling komt vaker voor dan je denkt, want door alle prikkels die we tegenwoordig te verwerken krijgen, weet ons lichaam vaak zelf niet meer hoeveel lucht het nodig heeft. We ademen soms wel twee tot drie keer meer lucht in dan nodig! Zo zonde, want het heeft negatieve gevolgen voor onze gezondheid.

Ademtherapie helpt je de controle over je adem weer terug te pakken. Je leert weer gezond en ontspannen ademen, krijgt weer meer energie en een gezonder lichaam.

Voor wie is ademtherapie?

Ademtherapie is voor iedereen met ademproblemen, zoals (chronische) hyperventilatie of luchtwegproblemen, zoals astma of copd.

Ademtherapie is ook heel geschikt voor iedereen met gezondheidsklachten, zoals:

En ademtherapie is er vooral voor wie kiest voor een betere gezondheid! Want pas als je lichaam voldoende zuurstof krijgt kan het optimaal functioneren.

Ademcoaching herstelt je natuurlijke manier van ademen

Met ademcoaching pak je de controle over je adem terug door, met behulp van een coach of trainer, mij dus, je natuurlijke manier van ademen te herstellen. Als coach geef ik je alle kennis, oefeningen en tools die je nodig hebt.  Zo leer je zelf op een veilige en verantwoorde manier weer gezond te ademen.

Ademen is een automatisch proces, maar voor niet iedereen even vanzelfsprekend en zeker niet voor iedereen even prettig. Ongezonde ademgewoontes sluipen erin en als je eenmaal ongezond ademt is dat helaas niet zo makkelijk om weer terug te draaien. Tenminste, als je niet weet hoe je dat moet doen.

Studio Balans ademcoaching

Welke vorm van ademcoaching is het beste?

Je hebt je waarschijnlijk al vaak voorgenomen om beter op je ademhaling te letten, maar je vergeet het of je wordt er alleen maar benauwder van. Of je hebt je al verdiept in allerlei oefeningen, technieken of pranayama, maar het lijkt je niet te helpen of je twijfelt of je het wel goed doet. Misschien ben je ondertussen zelfs wel een beetje verdwaald geraakt tussen alle methodes en technieken die er bestaan. Welke is nou het beste?

Mijn ademcoaching doe ik op basis van de Buteyko-methode en Conscious Breathing herstelt je natuurlijke manier van ademen. Ademen zoals het bedoeld is dus. Een ademhaling die je ondersteunt tijdens alle verschillende momenten van je dag, niet alleen tijdens het oefenen of vlak daarna. Hier is oefening voor nodig en ook best wat doorzettingsvermogen en geduld. Maar het is ook leuk om er mee bezig te zijn en ik beloof je dat het je zoveel gaat opleveren!

Bekijk hier alle workshops en trainingen die je bij Studio Balans kunt volgen.

Webinar Adem in Balans

Blijf niet met je klachten rondlopen! In dit gratis webinar leer je:

Al meer dan 600 mensen gingen je voor!