Boekentips

Mijn favoriete boeken over ademen
Boekentips ademhaling - Adem in Balans - Ademboeken - Studio Balans

Er zijn echt ontelbaar veel goede boeken geschreven over ademen. Ik heb er thuis ook stapels van, maar dit zijn toch echt mijn favorieten. Als je deze boeken leest, heb je de beste basiskennis over hoe ademen werkt, waarom het zo belangrijk is om gezond te ademen en tips en tricks die je meteen kan toepassen.

Koop de boeken bij je locale boekhandel of via YouBeDo, een online boekenwinkel die tot 12% van wat je afrekent afdraagt aan een goed doel dat je zelf kiest.

Zuurstofwinst is een zeer informatief en praktisch boek voor als je meer wil begrijpen over hoe (gezond) ademen werkt. Hierin wordt dieper ingegaan op waar ik in het webinar ook aandacht aan besteed. Vrij technisch, maar begrijpelijk uitgelegd, met goede oefeningen. Met enige discipline kun je dit gebruiken om meer inzicht te krijgen in je eigen ademgewoontes en om ze te verbeteren.

Het Nieuwe Ademen is op een heel vermakelijke, anekdotische manier geschreven door een onderzoeksjournalist die eigenlijk het hele ademspectrum verkent. Hij duikt de geschiedenis in, onderwerpt zichzelf aan allerlei experimenten, bespreekt verschillende ademmethodes, culturen en gewoontes.

Veel mensen hebben moeite met hun ademhaling tijdens het praten: de spreekademing. Ademhaling en stem worden dan niet goed op elkaar afgestemd. Vooral mensen met een pratend beroep, zoals docenten, hebben hier last van. Dit boek geeft interessante informatie, maar ook leerzame oefeningen om je spreekademing te verbeteren.

Luister vooral ook podcastaflevering #10, waarin ik spreek met een van de schrijvers van dit boek, Yolande.

Studio Balans - Gecertificeerde ademtherapie